Geconfronteerd worden met een ziekte die zo hevig is en zo’n grote impact op je leven heeft als een alvleesklieraandoening kan overweldigend zijn. Eerst komt het hele medische traject, het uitzoeken wat er nou precies aan de hand is en dan de diagnose. Zelfs met de diagnose is het nog niet duidelijk hoe het leven er nu uit gaat zien, wat kan nog wel, wat nog niet. Er moet een nieuwe balans gevonden worden. Daarnaast is er het verdriet over de verloren gezondheid en toekomstplannen die bijgesteld moeten worden. Ook voor de partner, de kinderen, de familie is het wennen aan de nieuwe situatie. Er is onbegrip, want “je ziet er goed uit”. Alvleesklieraandoeningen en alvleesklierkanker, er is nog zo weinig over bekend. De Alvleeskliervereniging Nederland zet zich in om zowel patiënten als artsen te informeren over deze aandoening. Daarnaast ondersteunt het patiënten o.a. door middel van de telefonische hulplijn waar vragen over het ziektebeeld worden beantwoord.

U kunt bij mij terecht voor ondersteuning op het emotionele vlak. Er is ruimte om uw emoties te uiten, hoe ga je om met de nieuwe situatie, hoe ga je om met het onbegrip van de omgeving, hoe bepaal jij je grenzen en ga je daarmee om en hoe verdeel je de energie. Dit zijn slechts een aantal punten die aan de orde kunnen komen tijdens een consult, er is ruimte voor alles wat naar boven komt.

Ook bied ik ondersteuning aan de partner, de kinderen en andere familie die geconfronteerd worden met een partner, vader, moeder, broer of zus die ineens niet meer diegene was die zij kenden. Wat doet dat met hen?

 

Hoe gaat het in zijn werk?

U kunt contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan per telefoon: 06 105 900 31 of door middel van dit formulier .

Een consult duurt een uur en kost € 85. Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoeden een deel van de consulten vanuit de aanvullende verzekering. In het tabblad 'Links', staat onder 'vergoedingen' een lijst met ziektekostenverzekeraars en de vergoedingen.

Mocht dit voor u niet het geval zijn en zijn de kosten een probleem, dan kunnen wij daarover overleggen.

Huis- en ziekenhuisbezoek is ook mogelijk, dit in overleg. Daarnaast zijn consulten via Skype ook een optie.